Κύπρος JESC16: Ο σκηνοθέτης των Ολυμπιακών του Λονδίνου, σκηνοθέτης και του Dance Floor

Κύπρος JESC16: Ο σκηνοθέτης των Ολυμπιακών του Λονδίνου, σκηνοθέτης και του Dance Floor

Αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης τεχνικής πρόβας ο Γιώργος Μιχαηλίδης μίλησε για όλους και για όλα στο junioreurovision.tv. Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψε ήταν ότι ο Gareth Walker ένας εκ των σκηνοθετών της τελετής λήξης των ΟΑ του Λονδίνου, σκηνοθέτησε και την εμφάνιση του στη σκηνή του Mediterranean Conference Center.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Junior Eurovision

15025258_1499202966760637_718587384258025822_oΑπό την πρώτη στιγμή είπαμε ότι το μεγάλο ατού της φετινής κυπριακής συμμετοχής στη Junior Eurovision είναι η σκηνική παρουσία του Γιώργου και της ομάδος του. Μία έντονη χορογραφία που δεν αφήνει τον τηλεθεατή να πάρει τα μάτια του από την οθόνη, ετοίμασε με άκρα επαγγελματισμό η κυπριακή αποστολή. Πως θα μπορούσε εξάλλου να μην δούμε κάτι τόσο εντυπωσιακό, όταν πίσω από αυτή τη χορογραφία βρίσκεται ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Gareth Walker.

Παρά τη μικρή του ηλικία το βιογραφικό του είναι τόσο εντυπωσιακό. Αξίζει να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα project που έχει ήδη φτιάξει. Έχει συνεργαστεί με τους Jay Z, Rihanna, Coldplay, Annie Lennox, Fatboy Slim, Jessie J και άλλους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Σκηνοθέτησε επιπλέον τις περιοδείες των Steps, Anastacia, Mika, Take That, Beverly Knight και Lulu. Χορογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν στα μεγαλύτερα shows του Ηνωμένου Βασιλείου όπως: So You Think You Can Dance” (BBC1), “Don’t Stop Believing” (Channel 5),  “The Royal Variety Show” (BBC1), Take That’s Brit Award performance 2011, “Sing If You Can”(ITV) Strictly Come Dancing και πολλά άλλα.

Σημαντικότερος σταθμός στην καριέρα του όπως ο ίδιος επισημαίνει ήταν η συμμετοχή του στη σκηνοθετική ομάδα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αλλά και των αντίστοιχων Παρολυμπιακών. Αν αναρωτιέστε πως ο Gareth Walker βρέθηκε να σκηνοθετεί την φετινή κυπριακή συμμετοχή, η απάντηση βρίσκεται στα μαθητικά του χρόνια. Η μητέρα του Γιώργου και ο Gareth ήταν συμμαθητές και έτσι έχουμε όλοι τη χαρά να βλέπουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η ιδέα και το concept για τη χορογραφία προέκυψε αφού είδα την απόδοση του Γιώργου στη σκηνή,   είναι πολύ αινιγματικός σε αυτήν. Διασκεδάσαμε πολύ και καταφέραμε να συνδυάσουμε διάφορα στυλ ώστε να έχουμε πραγματικά κάτι μαγικό.

Νοιώθω ήδη νικητής

Ο Γιώργος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σε άψογα αγγλικά, μιας και είναι μαθητής στο Λονδίνο,  τονίζει ότι νοιώθει ήδη νικητής, που βρίσκεται σε αυτό τον διαγωνισμό και εκπροσωπεί την Κύπρο.

Αυτή η πρόβα πήγε καλύτερα από την πρώτη, γιατί τότε δεν ήξερα τι να περιμένω, σήμερα ένοιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ήξερα τι πρόκειται να συμβεί, ποια από τις κάμερες έπρεπε να κοιτάξω κλπ Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και όσοι με υποστηρίζουν να ικανοποιηθούν με την απόδοση μου την Κυριακή. Νοιώθω ήδη νικητής που βρίσκομαι εδώ και που η χώρα μου με τίμησε, επιλέγοντάς με να την εκπροσωπήσω, σε κάτι που αγαπώ.

Αύριο ξεκινούν οι γενικές πρόβες και έτσι σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία του διαγωνισμού. Στο παρακάτω βίντεο δείτε ολόκληρη τη 2η πρόβα του Dance Floor:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.