Κύπρος: Ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου και επίσημα ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής στο Τελ Αβίβ

Κύπρος: Ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου και επίσημα ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής στο Τελ Αβίβ

To Κυπριακό κρατικό κανάλι επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που τις προηγούμενες μέρες ήταν ηλίου φαεινότερον, ότι ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου θα είναι ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής για την Eurovision 2019 entry.

Το ΡΙΚ μετά από μια βδομάδα φημών και κουίζ που αναρτούσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, επιβεβαίωσε όσα φαίνονταν φανερά από τις σχετικές αναρτήσεις, ότι ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου θα’ναι ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής για την Eurovision 2019. Μετά την ΄φετινή συνεργασία τους και το τραγούδι Fuego, το οποίο έφερε στην χώρα το καλύτερο αποτέλεσμα της στην Eurovision, το κρατικό κανάλι φαίνεται να ακολουθεί την ρήση, πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, και επιλέγει για δεύτερη χρονιά να συνεργαστεί με τον Ελληνοσουηδό συνθέτη. 

Η δημιουργική ομάδα της κυπριακής συμμετοχής περιλαμβάνει εκτός από τον Alex P. καταξιωμένα ονόματα συνθετών και παραγωγών της διεθνούς μουσικής σκηνής. Teddy SkyViktor SvenssonAlbin Nedler και Kristofer Fogelmark θα είναι οι συνεργάτες του Άλεξ αποσκοπώντας να επαναλάβουν την φετινή επιτυχία στην Λισαβόνα και γιατί όχι να χαρίσουν στην χώρα την πρώτη της νίκη στο διαγωνισμό.

Svensson Sky Papaconstantinou Wrethov

Ωστόσο ο Άλεξ δεν είναι νέος στον κόσμο της Eurovision καθώς υπήρξε ο συνθέτης πίσω από κι άλλες σημαντικές συμμετοχές στο παρελθόν όπως το Always – Aysel & Arash (Αζερμπαϊτζάν 2009) και το  La La Love – Ήβη Αδάμου (Κύπρος 2012) 

Η Κύπρος αναμένεται να επιλέξει με εσωτερική ανάθεση τον καλλιτέχνη που θα ερμηνεύσει το τραγούδι του Άλεξ, ενώ οι φήμες και οι αναφορές στο όνομα της Τάμτα δεν λένε να κοπάσουν. Μένει να δούμε αν το Κυπριακό κανάλι θα τις επιβεβαιώσει ή αν τελικά θα στραφεί σε εναλλακτικά σενάρια εκπροσώπου.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ EUROVISION 

Η Κύρος συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1981 καταφέροντας μια τιμητική 6η θέση. Το νησί της Αφροδίτης έχουν εκπροσωπήσει τα πιο γνωστά ονόματα της Ελληνικής και μουσικής σκηνής: Άννα Βίσση (1982), Μιχάλης Χατζηγιάννης (1998), Ευρυδίκη (1992,1994,2007), Ήβη Αδάμου (2012), Δέσποινα Ολυμπίου (2013), etc.

Το 2018 η χώρα πέτυχε το καλύτερο της αποτέλεσμα με την 2η θέση της Ελένης Φουρέιρα και το τραγούδι Fuego. Ας θυμηθούμε την εκρηκτική εμφάνιση της Ελένης στον μεγάλο τελικό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.