Κροατία: 150 τραγούδια για τον εθνικό τελικό Dora 2019

Κροατία: 150 τραγούδια για τον εθνικό τελικό Dora 2019

Το κρατικό κανάλι της Κροατίας,HRT δημοσιοποίησε ότι έχει δεχτεί συνολικά 150 τραγούδια για τον εθνικό τελικό της χώρας Dora 2019.

150 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟN ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ

Η Κροατία επιστέφει στον παραδοσιακό τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της για την Eurovision, το μουσικό δρώμενο Dora. Η προθεσμία για τις φετινές υποβολές έληξε στις 10 του μηνός και το κρατικό κανάλι της Κροατίας αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί συνολικά 150 μουσικές προτάσεις.

Στην συνέχεια μια επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του HGU, HDS και HRT, καθώς και από κριτικούς της μουσικής, τραγουδιστές με εμπειρία στην Eurovision, συνθέτες και στιχουργούς θα επιλέξει τους δεκαέξι φιναλίστ.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ DORA

 

H εθνική επιλογή της χώρας για την Eurovision 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στην πόλη Opatija. Το Dora 2019 θα διεξαχθεί στο Sports Hall Marino Cvetković, ενώ ανάμεσα στους διοργανωτές θα είναι η πόλη Opatija και το Hotel Millennium. Πριν από την βραδιά του μεγάλου τελικού, θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο events:

  • Πρώτη βραδιά: Τραγούδια και σερενάτες από την Συμφωνική Ορχήστρα της Opatija.
  • Δεύτερη βραδιά: Τραγούδια που έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενες εκδόσεις του Dora.
  • Τρίτη βραδιά: Ο Τελικός του Dora 2019.

Παλαιότεροι εκπρόσωποι της χώρας όπως η Franka (2018), ο Jacques Houdek (2017), ο Tony Cetinski (1994), οι Kraljevi ulice (2008) και μέλη του γυναικείου γκρουπ Feminnem (Βοσνία Ερζεγοβίνη 2005 και Κροατία 2010), θα παρευρεθούν στα events.

Η Κροατία φέτος εκπροσωπήθηκε από την Franka με το τραγούδι Crazy, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, καταλήγοντας έτσι στην 17η θέση του πρώτου ημιτελικού με 63 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.