ΙΤΑΛΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι Ημερομηνίες του Sanremo 2016.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ του Sanremo για το 2016.

Το δημοφιλές ιταλικό φεστιβάλ που φέτος κλείνει τα 66  του χρόνια θα διαξαχθεί στισ 9-13 Φεβρουαρίου στο Sanremo. Ο  Carlo Conti θα είναι και πάλι ο παρουσιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος ενώ ο μεγάλος τελικός του ιταλικού φεαστιβάλ θα διεξαχθεί Σάββατο, 13 Φλεβάρη 2016.

Στην ιταλική ιστοσελίδα sorrisi.com  γίνεται αναφορά σε πιθανούς υποψηφίους στην κατηγορία Campeoni, κάνοντας λόγο για ονόματα καλλιτεχνών όπως Emma Marrone (Ιταλία 2014), Arissa, Raf, the Kolors κ.α

Το κρατικό κανάλι RAI έδωσε στην δημοσιότητα και τους όρους και κανονισμούς του φεστιβάλ για το 2016, τους οποίους κάποιος μπορεί να δεί  στην ιστοσελίδα.

Ενόψει και της επίσημης επιβεβαίωσης εκ μέρους της RAI  για την συμμετοχή της Ιταλίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2016, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν το μουσικό φεστιβάλ του Sanremo θα αποτελέσει το μουσικό δρώμενο μέσα από το οποίο θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην Στοκχόλμη το 2016.

Το 2015 νικητές του φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι Il Volo και οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ιταλία στην Eurovision 2015 στην Βιέννη της Αυστρίας με το νικηήριο κομμάτι Grande Amore, προσφέροντας στην Ιταλία την άκρως τιμητική 3η θέση στον μεγάλο τελικό ενώ αξιοσημείωτη είναι η πρωτιά στην ψήφου του κοινού (televoting).

Η Ιταλία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1956 , όντας μια από τις ιδρυτικές χώρες του μουσικού δρώμενου. Έχει κατακτήσει δύο φορές τον διαγωνισμό, το  1964 με  Gigliola Cinquetti και το  1990 με τον Toto Cotugno. Αποσύρθηκε απότ τον διαγωνισμό το 1998 για να επιστρέψει πάλι το  2011. Μετά την επιστροφή της η Ιταλία έχει επιλέξει τους εκπροσώπους της μέσα από το  Sanremo Festival : Raphael Gualazzi (2011), Nina Zilli (2012) Marco Mengoni (2013) εκτός από το 2014 όπου προτίμησε μια διαδικασία εσωτερικής ανάθεσης, για να επιστρέψει το 2015 στον ίδιο τρόπο επιλογής με τους Il Volo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *