Ισραήλ: Ανάμεσα από 16 τραγούδια θα επιλεγεί η συμμετοχή της Eden Alene για το 2021

Ισραήλ: Ανάμεσα από 16 τραγούδια θα επιλεγεί η συμμετοχή της Eden Alene για το 2021

Έπειτα από την ακύρωση της φετινής Eurovision, το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν την εκπρόσωπό τους για την επόμενη χρονιά, που δεν είναι άλλη από την νικήτρια του The Next Star for Eurovision 2020, Eden Alene, μιας και δεν της δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί φέτος στην σκηνή της Eurovision.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Walla!, η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ KAN, έχει ήδη προσκαλέσει συνθέτες από την οργάνωση καλλιτεχνών ACUM (μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των στιχουργών, συνθετών και μουσικών εκδοτών στο Ισραήλ) να στείλουν τραγούδια, για την επιλογή αυτού που θα ερμηνεύσει η Eden του χρόνου στην Ολλανδία.

Η Walla!, επίσης, αποκαλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί το τραγούδι:

  1. Από όλα τα τραγούδια που θα αποσταλούν στην KAN, μια κριτική επιτροπή της δημόσιας τηλεόρασης θα επιλέξει τα 16 τα οποία θα συμμετάσχουν στον προκριματικό γύρο.
  2. Ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί διαδικτυακά, με τους φανς να ψηφίζουν τα αγαπημένα τους. Τα 4 με τις περισσότερες ψήφους, θα προκριθούν στους ημιτελικούς της διαδικασίας. Ακόμη 4 τραγούδια από αυτόν τον γύρο, θα προκρίνει η κριτική επιτροπή στην επόμενη φάση.
  3. Τα οκτώ τραγούδια θα χωριστούν σε 2 ημιτελικούς, οι οποίοι θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΚΑΝ. Εκεί θα παρακολουθήσουμε την παρουσίασή τους, αν και όχι απαραίτητα από την Eden. Από αυτούς τους 2 ημιτελικούς, θα προκύψουν τα 4 τραγούδια του τελικού.
  4. Στον τελικό, η Eden θα ερμηνεύσει ζωντανά τα τέσσερα τραγούδια, όπου θα προκύψει αυτό με το οποίο θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Ρότερνταμ. 

Φέτος, μετά την νίκη της Eden Alene στο The Next Star for Eurovision, για την επιλογή της συμμετοχής διοργανώθηκε ειδική βραδιά όπου επιλέχθηκε το Feker Libi ανάμεσα από τέσσερα τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.