Η EBU ανακοίνωσε νέο διαγωνισμό: “Η χορωδία της χρονιάς 2017”

Η EBU ανακοίνωσε νέο διαγωνισμό: “Η χορωδία της χρονιάς 2017”

Ένα νέο διαγωνισμό ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σήμερα η EBU. Η “Χορωδία της χρονιάς 2017” έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια της Eurovision, ως το νεότερο μέλος. Ο πρώτος διαγωνισμός “Choir of the Year” λοιπόν για την καλύτερη ευρωπαϊκή χορωδία θα διεξαχθεί (εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις και υπάρξει ενδιαφέρον) στις 22 Ιουλίου του 2017 στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο των τρίτων European Choir Games, πριν την τελετή λήξης τους.

Σε συνεργασία με την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Λετονίας LTV, η EBU ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεση της να διοργανώσει στο πλαίσιο των τρίτων European Choir Games, τον 1ο διαγωνισμό “Η Χορωδία της Χρονιάς 2017”. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια των αγώνων πριν την τελετή λήξης τους στις 22 Ιουλίου 2017 και σε αυτόν θα συμμετάσχουν από 8 έως 12 χώρες.

Κάποιες από τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού:

  • Κάθε χώρα θα προτείνει από μία μη-επαγγελματική χορωδία οποιουδήποτε είδους.
  • Κάθε χορωδία θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια από 3 έως 5 λεπτά. Το ένα από τα δύο τραγούδια θα πρέπει να έχει και εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας που εκπροσωπεί.
  • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προκύπτουν μετά από εθνικό τελικό ή εσωτερική ανάθεση της κάθε δημόσιας τηλεόρασης που συμμετέχει.
  • Τα αποτελέσματα θα προκύπτουν μέσω της ψήφου διεθνούς κριτικής επιτροπής και μόνο, από μουσικούς υψηλού κύρους.
  • Ο διαγωνισμός θα μπορεί να μεταδίδεται ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα.

Αυτός είναι ο πρώτος καινούριος διαγωνισμός που πρόκειται να διοργανώσει η EBU μετά το Eurovision Dance Contest το 2007, που στη συνέχεια μετονομάστηκε και μετεξελίχθηκε σε European Young Dancers. Είναι ο 5ος διαγωνισμός που θα προστεθεί στις ετήσιες διοργανώσεις της EBU δίπλα στη Eurovision Song Contest, Junior Eurovision Song Contest, Eurovision Young Musicians και European Young Dancers.

Ήδη τα ενδιαφερόμενα μέλη της EBU μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην 1η Choir of the Year, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2017 στη Ρίγα της Λετονίας. Στις 1 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί αν τελικά ο διαγωνισμός θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, σε συνάρτηση προφανώς με τη συμμετοχή που θα υπάρξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.