Η Κύπρος επιβεβαιώνει πρώτη τη συμμετοχή της για τη Junior Eurovision 2017

Η Κύπρος επιβεβαιώνει πρώτη τη συμμετοχή της για τη Junior Eurovision 2017

Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν για τη Junior Eurovision 2016 στη Μάλτα, και η Κύπρος μας εκπλήσσει ευχάριστα αφού στην παρουσίαση του προγράμματος του ΡΙΚ από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του οργανισμού Θανάση Τσώκου ανακοινώθηκε η συμμετοχή της χώρας στους διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision αλλά και Junior Eurovision για το 2017! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Κύπρος γίνεται η 1η χώρα που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την επόμενη χρονιά!

Τη στενότερη συνεργασία του ΡΙΚ με την ΕΡΤ, αλλά και την συμμετοχή της Κύπρου τόσο στην Eurovision που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2017 στο Κίεβο, όσο και στην Junior Eurovision που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε χώρα που θα ανακοινώσει η EBU μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού στη Μάλτα, ανακοίνωσε το ΡΙΚ κατά την παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Με έμπειρα ονόματα η κυπριακή συμμετοχή στη Μάλτα:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση της φετινής κυπριακής συμμετοχής. Ήδη γνωρίζουμε ότι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στη Μάλτα ονομάζεται Dance Floor και θα το ερμηνεύσει ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι ήδη γνωστός στο κυπριακό κοινό, αφού έχει κερδίσει το μουσικό talent show για παιδιά The Musical Kids, που προβάλλονταν στην ΣΙΓΜΑ τηλεόραση. Το τραγούδι της Κύπρου υπογράφουν δύο σημαντικοί δημιουργοί που έχουν μεγάλη εμπειρία από το διαγωνισμό.

14364690_10210457345490365_9182008347800091199_n

 

Ο Ανδρέας Αναστασίου γράφει τη μουσική και τους στίχους ενώ ο Σουηδός Jonas Gladnikoff έκανε την ενορχήστρωση και την παραγωγή του κομματιού. Αμφότεροι έχουν διαγωνιστεί στη Eurovision. Ο Ανδρέας Αναστασίου ήταν ο συνθέτης της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2011 Σαν Άγγελος Σ’ Αγάπησα, αλλά και ένας εκ των δημιουργών της συμμετοχής του Βελγίου το 2013 Love Kills.

Ο Jonas Gladnikoff έγραψε τις συμμετοχές της Ιρλανδίας για το 2009, 2010 και 2014 (Et Cetera, For You και Heartbeat), ενώ συνέθεσε και την παρθενική συμμετοχή της Ιρλανδίας στην Junior Eurovision πέρσι (Réalta Na Mara). Είναι φανατικοί θαυμαστές του διαγωνισμού και οι δύο και έχουν συμμετάσχει σε διάφορους εθνικούς τελικούς χωρών ως διαγωνιζόμενοι αλλά και ως μέλη κριτικών επιτροπών.

Αυτή θα είναι η 9η συμμετοχή της Κύπρου στη Junior Eurovision, που η καλύτερη της θέση μέχρι στιγμής είναι η 8η με τις συμμετοχές Όνειρα το 2004 και Αγόρια Κορίτσια το 2006.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε την τελευταία συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό το 2014 με τη Σοφία Πατσαλίδη που κατέκτησε την 9η θέση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.