Φήμες για επιστροφή του Robin Stjernberg ως συνθέτη και συνέντευξη του Christer Björkman για το Melodifestivalen

Φήμες για επιστροφή του Robin Stjernberg ως συνθέτη και συνέντευξη του Christer Björkman για το Melodifestivalen

Όπως διαβάσαμε στο ESC+Plus, το οποίο αναπαράγει δημοσιεύματα σουηδικών εφημερίδων, στο φετινό Melodifestivalen θα διαγωνιστεί -ως συνθέτης όμως- και ο Robin Stjernberg (Ρόμπιν Χουάρνμπαργι, όπως προφέρεται-SWE 13 με το You). Έχει γράψει ένα τραγούδι για τον Robin Bengtsson, ο οποίος πέρυσι μετείχε ως υποψήφιος και κατετάγη 5ος με το Constellation Prize.

bengtsson

Ακολουθεί ένας κατάλογος με ονόματα καλλιτεχνών, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, θα πάρουν μέρος στο Melodifestivalen του 2017.

 

Την ίδια ώρα ο ισχυρός παράγοντας που ονομάζεται Christer Björkman (SWE 92), ένας τραγουδιστής που έφερε κάποτε την προτελευταία θέση για τη Σουηδία μέσα στο Μάλμε, υπεύθυνος στο σήμερα για τη σουηδική επιλογή (τα συμπεράσματα δικά σας), σε μια συνέντευξή του μίλησε αναλυτικά για το format του Melodifestivalen, το οποίο από το 2002 περιλαμβάνει τέσσερεις ημιτελικούς, τη δεύτερη ευκαιρία και τον τελικό. Το χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο δορυφόρο της Γιουροβίζιον, καθώς οι περισσότεροι φαν το θεωρούν -όχι άδικα- ως την πιο καλά οργανωμένη και γκλαμουράτη εθνική επιλογή, σχεδόν ισάξια της ίδιας της Γιουροβίζιον. Η αλλαγή από τον απλό τελικό έγινε για να συμπεριληφθούν πολλά μουσικά είδη κι όχι μόνο το schlager, το οποίο -κατά την άποψή του πάντα- είχε χάσει το ενδιαφέρον του και από το κοινό, από καταξιωμένους καλλιτέχνες και από τα ραδιόφωνα. Η επιμονή του καναλιού SVT και του ιδίου σε αυτό το format έφερε την καταξίωση και την αναμονή κοινού από όλη την Ευρώπη. Αρκετές χώρες προσπαθούν να το μιμηθούν, ενώ το σύστημα της ποσόστωσης στις ψήφους κοινού μπήκε από φέτος στη Γιουροβίζιον και τη Junior Eurovision, προκαλώντας ανατροπές στα αποτελέσματα και ποικίλες αντιδράσεις.

bjorkman

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.