ΕΛΛΑΔΑ: Το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε την ανάδειξη συμμετοχής για την 61η Eurovision.

Τι κι αν η χώρα πέρασε ένα από τα κρισιμότερα διαστήματα οικονομικής κρίσης τι κι αν βαδίζει σε εθνικές εκλογές , μοιάζει πολύ σκληρή για να πεθάνει σε ό,τι αφορά την συμμετοχή της στο δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αυτό του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Enimerosi24.  και λεπτομερέστερα στην σελίδα   iNewsgr.com, δημοσιοποιήθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ  ενέκρινε την ανάληψη εκ μέρους της την διοργάνωση για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον 61ο Διαγωνισμό της Eurovision. Αν και μερικές βδομάδες πριν, λόγω και των πολιτικοοικομικών εξελίξεων, κανένας δεν γνώριζε για τις προθέσεις του κρατικού καναλιού και πολλοί έκαναν πρώιμα λόγο για απουσία της χώρας μας από τον επόμενο διαγωνισμό , η ΕΡΤ φαίνεται να έκανε το πρώτο βήμα για την συμμετοχή της Ελλάδος και στην επόμενη Eurovision στην Στοκχόλμη της Σουηδίας που θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαϊου 2016 στο Globen Arena.

Τις λεπτομέρειες για το τον τρόπο και χρόνο επιλογής του ελληνικού τραγουδιού θα προσδιοριστούν με μελλοντικές επίσημες ανακοινώσεις. Αν και τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση επιλογής του τραγουδιού έχει διεξαχθεί σε συνεργασία με το ιδιωτικό κανάλι, MAD TV, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιθυνόντων του καναλιού το προηγούμενο διάστημα, το κρατικό κανάλι φέτος προσανατολίζεται σε μια εξ ολοκλήρου διοργάνωση της διαδικασίας δίχως την ανάμειξη κάποιου ιδωτικού καναλιού.

Η Ελλάδα συμμετείχε στο φετινό 60ο Διαγωνισμό στην Βιέννη της Αυστρίας με την Μαρία-Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι One Last Breath το οποίο κατέκτησε την 19η θέση στον μεγάλο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *