Ελβετία: Το RTS ξεκινά την διαδικασία επιλογής για το 2016.

Το γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι, RTS , κάλεσε τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες για την εσωτερική διαδικασία επιλογής τραγουδιού για την Eurovision 2016, όπως αποστείλουν τις αιτήσεις τους με τις συμμετοχές τους στο κανάλι από σήμερα.

Για άλλη μια φορά ο γαλλόφωνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας θα καταλήξει μέσα από μια εσωτερική διαδικασία σε μια δεύτερη φάση 6 καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν σαν υποψήφιοι στην εθνική ελβετική διαδικασία επιλογής τραγουδιού για την Eurovision 2016. Οι ειδικότεροι όροι και κανονισμοί μπορούν να ευρεθούν εδώ

Μια ειδική επιτροπή θα επεξεργαστεί όλες τις αιτήσεις και θα καταλήξει σε ένα σύνολο έξι υποψηφίων σε μια ζωντανή ακρόαση που θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε εθνικό επίπεδο, ένα σύνολο 19 υποψηφίων ( 10 από τα SRF/RTR , 6  από το RTS / 3 από το  RSI ) θα διαγωνισθεί ενώπιον μιας ειδικής επιτροπής . Μόνο έξι από αυτούς ( αναλογικά 3 από το  SRF/RTR- 2 από το RTS και  1  από το RSI) θα φτάσουν στον εθνικό ελβετικό τελικό που θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Kreuzlingen ενώ το αποτέλεσμα θα καθοριστεί 50%-50% από την ψήφο επιτροπής και κοινού.

Το 2015 η Ελβετία εκπροσωπήθηκε από την Melanie Rene, η οποία είχε κερδίσει στον εθνικό τελικό, με το τραγούδι Time to Shine. Παρά την δυναμική της σκηνική παρουσία στην Βιέννη δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *