Διαβάζουν οι συντελεστές της ΕΡΤ τις αναρτήσεις στα ελληνικά group της Eurovision?

Μία άτυπη συζήτηση είχαμε κατά την διάρκεια επίσκεψής μας στην ΕΡΤ με συντελεστές που είχαν αναλάβει την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision κι αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει μία πικρία απέναντι στη στάση αρκετών Εurofan.

Αρκετοί μας εξέφρασαν την άποψή τους για όσα διάβασαν αναφορικά με το τι συνέβη σε όλη τη διάρκεια της αποστολής και κυρίως μετά το τέλος της.

Ήταν έκπληξη για εμάς όταν μας ανέφεραν συγκεκριμένες τοποθετήσεις για την ελληνική συμμετοχή από αναρτήσεις στο facebook πριν και μετά τη βραδιά του ημιτελικού που αποκλειστήκαμε. Αυτό που μας εξήγησαν ήταν με πόση δυσκολία προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν σε ότι αφορά την ελληνική εκπροσώπηση στην Λισαβόνα: διαρκή e-mails, δημόσιες σχέσεις, προώθηση του τραγουδιού, παρουσίαση στην τηλεόραση, οι πόροι, οι σχέσεις με τις εταιρίες, η φιλοξενία της αποστολής στη Λισαβόνα, οι πρόβες και άλλες πολλές παράμετροι που δε γνωρίζουν οι Έλληνες Eurofan.

Tα στελέχη της ΕΡΤ έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν σε σχέση πάντα με τις δυνατότητες που είχαν, αλλά δυστυχώς κάποιοι ένιωσαν ότι υπήρχε σε μεγάλο βαθμό και από αρκετά μέλη των eurovision groups πολύ σκληρή κριτική απέναντι στην προσπάθεια και την εργασία τους αυτή. Βέβαια δε θα μπορούσαμε να παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί σεβαστήκαμε αυτή την αυθόρμητη και ειλικρινή κατάθεση γεγονότων.

Ωστόσο τους κάνει εντύπωση η έντονη κόντρα και οι διαδικτυακές στιχομυθίες των eurofans σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, όπως και σε εμάς έκανε εντύπωση ότι εν μέρει διαβάζουν ή εν μέρει παρακολουθούν τις αναρτήσεις στις ομάδες της Eurovision.

Aυτό που καταλάβαμε μέσα από όλη την στάση τους είναι ότι προσπάθησαν να αναλάβουν με επαγγελματισμό την όποια προώθηση και παρουσίαση του “Ονείρου” της Γιάννας Τερζή που μας εκπροσώπησε. Φάνηκε ότι οι ίδιοι αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες αλλά προσπάθησαν συλλογικά να στηρίξουν την συμμετοχή μας με όσα μέσα υπήρχαν στην διάθεσή τους. Παρόλα αυτά δέχτηκαν κυρίως αρνητική κριτική και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί θα το σκεφτούν σοβαρά αν ασχοληθούν ξανά με το κεφάλαιο Eurovision.

Με μία αναδρομή στο παρασκήνιο της φετινής μας συμμετοχής αλλά και σε σχέση με το σήμερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα οι κατάλληλες ενέργειες για να προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το θέμα της εκπροσώπησής μας στο Τελ Αβίβ. Ελπίζουμε σύντομα σε νεότερα κι ευχόμαστε η επόμενη συμμετοχή μας να στηριχτεί ακόμα περισσότερο!

17 Σχόλια

 • Γιώργος Χανιώτης

  Επειδή είμαι ένας από αυτούς που άσκησαν κριτική και δεν θεωρώ πως έγινε αβάσιμα.. η κριτική μας, τουλάχιστον η δική μου, δεν ήταν απέναντι σε όλο αυτό το προσωπικό που κλήθηκε να τα βγάλει πέρα με τα μέσα που του διατέθηκαν.. ούτε αυτοί οι συγκεκριμένοι έιναι η ερτ.. κάποιοι αποφάσισαν να γίνει έτσι η εκπροσώπηση, κάποιοι αποφάσισαν τον τρόπο επιλογής, δε θα σχολιάσω τους άργκο ως επιλογή, κάποιος αποφάσισε και τους επέλεξε και αυτούς.. και δεν φταίει το γκρουπ.. αν μας είχαν δώσει τη δυνατότητα να τους κρίνουμε, δε νομίζω ότι πολλοί από εμάς θα τους επέλεγαν. κάποιοι λοιπόν, αποφάσισαν.. κάποιοι επίσης αποφάσισαν να διαθέσουν αυτά τα πενιχρά όπως υπονοείται μέσα.. κάποιοι αποφάσισαν να μην τρέξουν και να βρουν χορηγούς και να κάνουν έναν αξιοπρεπή ελληνικό τελικό. και για μένα, αυτοί που αποφασίζουν είναι η ερτ όχι οι υπάλληλοι που καλούνται να εφαρμόσουν και να τρέξουν τις αποφάσεις τους.. οι υπάλληλοι μπορεί να έδωσαν και την ψυχή τους δεν το αμφισβητώ.. αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί κρίνονται, αυτοί βγάζουν μια εικόνα απαξίωσης για το θεσμό.. όταν πας για να συμμετάσχεις σε έναν διαγωνισμό στον οποίο είναι η χώρα σου από πίσω, οφείλεις να κάνεις και να δίνεις ό,τι χρειάζεται για να μην προσβάλεις και τη χώρα σου.. αλλιώς να κάθεσαι σπιτάκι σου. οι άνθρωποι που κλήθηκαν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις αυτών που αποφάσιζαν δεν αμφισβητεί κανείς ότι δώσανε την ψυχή τους..

 • esc1234

  Αυτό το άρθρο ειναι μια εξαιρετική προσπάθεια για γλύψιμο σ ενα κρατικό φορέα ΑΝΙΚΑΝΟ να κάνει και ενα εθνικο τελικο σ ενα στουντιο. Λυπάμαι, δεν μου αρκεί η πικρα τους. Το ταλέντο, το όραμα, και η σωστη επικοινωνία δεν θελουν λεφτα.

  • Giannis Kostikas Giannis Kostikas

   Λυπάμαι πολύ για την τοποθέτησή σου γιατί ποτέ έως τώρα δεν έχουμε δείξει κάτι τέτοιο. Μεταφέραμε όσα ειπώθηκαν. Από εκεί και πέρα ας πει ο καθένας την άποψή του, όπως έκαναν κι οι ίδιοι, κι εννοείται ότι κανένας δεν θα μείνει χωρίς κριτική.

 • tbww

  Αν θέλουν να αποφύγουν την κριτική ας ασχοληθούν σωστά και όπως πρέπει (βλέπε ΡΙΚ) και όχι ν μην ασχολούνται καθόλου.

  • Νίκος

   Εύστοχο το σχόλιο σου. Αλλά νομίζω πως πρέπει να μην αποφύγουν την κριτική αλλά να την εκμεταλευτούν και μήπως αλλάξουν μυαλά. Όσο για το ΡΙΚ, την περασμένη δεκαετία έκανε απανωτά λάθη και του ασκούσαμε έντονη κριτική. Και μιλάμε για λάθη που ήταν γελεία,
   Τα τελευταία χρόνια το ΡΙΚ προσπαθεί να στείλει μια ολοκληρωμένη συμμετοχή (τραγούδι, ερμηνευτή και παρουσία) ώστε να νιώσουμε περήφανοι για τη συμμετοχή μας. Από τι στιγμή που αποφάσισε να κινηθεί έτσι είδαμε την αλλαγή. Αν το καταλάβει και η ΕΡΤ τότε θα το πετύχει.

 • Αλέξης

  Τα σχόλια που γράφονται κάθε χρόνο οι από όλους εμάς που αγαπάμε τον διαγωνισμό, δε γράφονται για να κουνίσουμε το δάχτυλο στην ΕΡΤ, ούτε για φανεί ότι στάζουμε χολή απ το πουθενά… Αφού η χώρα μας δηλώνει παρούσα γιατί να μη γίνονται όλα όπως πρέπει; Γιατί να πηγαίνουμε σαν από αγγαρεία και όχι με ζήλο για ένα καλό αποτέλεσμα; Οι ιθύνοντες της ΕΡΤ θα πρέπει να αναλογιστούν τι εστι EUROVISION και να πράξουν αναλόγως.. Καλώς ή κακώς είναι ένα πρότζεκτ που θέλει τρέξιμο, δουλειά και όρεξη.. Μπάτζετ επίσης χρειάζεται αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι. Το ότι δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε μια απλή βραδιά εθνικού τελικού (δε μιλάω καν για προκριματικά κλπ) αυτό δεν είναι πρόβλημα; Οκ καλές και οι αναθέσεις αλλά στην ώρα τους. Ελληνικός τελικός με ζωντανές παρουσιάσεις. Αυτό θέλουμε. Αγαπάμε τον διαγωνισμό και θέλουμε την Ελλάδα να πηγαίνει καλά.. Όχι να μένει στον ημιτελικό… Αυτά!!

 • Otis

  Εγω τα ελεγα και περυσι οτι ορισμενοι φανς ειστε απαραδεκτοι. Εντελως απαραδεκτοι και γκρινιαρηδες. Μονο να γκρινιαζετε και να ζητατε θελετε. Η κυπρος και η καθε κυπρος εχει αλλα λεφτα και πρεπει να συμβιβαστειτε με αυτο που μπορει η χωρα μας να κανει. Σας αρεσει η οχι αυτα τα λεφτα δινουν για τη eurovision. Η θεση των φανς ειναι να αγαπουν το διαγωνισμο και οχι να κραζουν που το χερι το μπλε δε βγαινει στη καμερα οπως θα γουσταρε ο καθενας προσωπικα. Εσεις οι 3 που γραφετε πιο πανω μονο κραξιμο ασκησατε και αφηστε τωρα τα δεν κουνησα το χερι στην ερτ. Μονο λασπη ριχνατε και λασπη λαβαμε απο το αποτελεσμα. Δε κρινετε τους ανθρωπους που δουλευαν και αντε μη πω. Αυτους κρινατε και ακομα και την ιδια τη Γιαννα για το αποτελεσμα. Ελεος και ντορπη. Κουνηστε το κεφαλι σας λιγο

  • esc1234

   Για πες μας γιατι να μην σχολιάσουμε οταν κάτι γινεται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ? ειναι στο απυρόβλητο οσοι δουλευουν στην Ερτ? Άσε τωρα που θα εχεις και υφος, αντιμετωπίζουν το πιο επιτυχημένο τους πρόγραμμα και αντι να ψάχνουν καλα τραγουδια εψαχαν λεφτά και εγγυήσεις οταν πανε και δινουν 52 εκατομμύρια για ποδοσφαιρο σε διπλάσια τιμη απ οτι εδωσαν για το champions league. Οι κομματισμοί και οι ιδεοληψίες ευθύνονται για τη λάσπη που τρώμε, οχι οι ανθρωποι που πονάμε τον διαγωνισμό, σε αντιθεση με ολους αυτους στην ερτ.

   • esc1234

    Y.Γ. Ναι κριναμε και την Τερζή γιατι live ηταν μέτρια χωρις κανένα συναίσθημα. Ειναι και η Τερζη στο απυρόβλητο?

  • Αλέξης

   1ον: Έχουμε ελευθερία λόγου και οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

   2ον: Το βρίσκεις φυσιολογικό να ζητάς από 3 καλλιτέχνες να γράψουν τραγούδι με ελληνικό ηχόχρωμα (έχοντας αποφασίσει ότι θα γίνει τελικός) και στο παρά πέντε να τους λες ότι αν δεν έχετε τα φράγκα απορρίπτεστε; Γιατί εμένα μου φαίνεται γελοίο. Αυτό δηλαδή να το αφήσουμε ασχολίαστο;

   3ον: Δε γκρινιάζουμε, απλά μας πνίγει το παράπονο “γιατί οι άλλοι να χτυπάνε θεσάρες και όχι κι εμεις”; Έχουμε να δούμε δεκάδα επί Αγάθωνα (5 χρόνια!)

  • Μάριος

   LOL, το ΡΙΚ έχει υποπολλαπλάσια οικονομική δυναμική από την ΕΡΤ. Ενδιαφέρον και κέφι για τον διαγωνισμό έχει.

 • Μάριος

  Τί ακριβώς θέλουν οι κύριοι υπεύθυνοι για τον διαγωνισμό στην ΕΡΤ; Μετρούν 3 αποτυχίες σε 3 χρόνια που καταπιάνονται με τον θεσμό. Να μην υπάρξει κριτική; Να μην επισημανθούν λάθη και εμμονές σε άστοχες αποφάσεις (προκήρυξη διαγωνισμού με περιορισμούς στο ύφος και τη γλώσσα των τραγουδιών) που αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ότι δικαίως διατυπώθηκαν εξαρχής;

  Η συγκεκριμένη ομάδα δεν τραβάει. Και ξέρουμε γιατί. Ούτε κατέχει το αντικείμενο, ούτε της αρέσει. Γιατί, για παράδειγμα, για την απολύτως άδεια και άχρωμη παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού πέρσι δεν χρειάζεται να είσαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του διαγωνισμού για να καταλάβεις ότι ήταν ένα πρόχειρο, άνευρο και ανέμπνευστο πράγμα που δεν θα πήγαινε καλά. Και που δεν χρειαζόταν ούτε χρήματα, ούτε σπατάλες για να είναι καλύτερο. Ιδέες, γνώση και ενδιαφέρον χρειαζόταν.

  Τώρα, το ότι σκέφτονται να μην ασχοληθούν πάλι με τον θεσμό το διατυπώνουν ως απειλή; Εξάλλου, μάλλον όλοι γνωρίζουμε ότι ίσως αυτή να είναι και η τελευταία χρονιά που η συγκεκριμένη ομάδα θα βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Για ευνοήτους πολιτικούς λόγους. Και ευτυχώς.

 • dimitris esc

  Αντί οι ανευθυνουπεύθυνοι της ΕΡΤ να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για απόλυτα δικαιολογημένα σχόλια των fan της Eurovision στο διαδίκτυο θα έπρεπε να ασχοληθούν σοβαρά και με επαγγελματισμό με το project που έχουν στα χέρια τους.Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του οποίου τα δικαιώματα κάθε σοβαρό κανάλι θα ήθελε να έχει γιατί πολύ απλά είναι απίστευτα δημοφιλές.Ακόμη και με την αδιαφορία με την οποία το αντιμετωπίζει η ΕΡΤ έκανε φέτος μ.ο 55% χωρίς καν να είναι η Ελλάδα στον τελικό!

 • Kostas K

  Μερικοί εδώ μπερδεύουνε την ηγεσία της ΕΡΤ με τα στελέχη που καλούνται να κανουν μια εργασία που πρέπει να γίνει…

 • Βαγγέλης

  Δηλαδή τα σχόλια στο ίντερνετ φταίνε που αποκλειστήκαμε; Καλό θα ήταν να ξεκινήσουν με μία στοιχειώδη αυτοκριτική…

 • Eurovision Greece

  Θεωρώ πως είναι λάθος να δίνουν σημασία στα σχόλια. Πάντα θα υπάρχουν αυτά είτε θετικά είτε αρνητικά. Το θέμα είναι να κοιτάξουν πως θα κάνουν καλά τη δουλειά τους και πως θα φέρουν ξανά την Ελλάδα στο προσκήνιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.