Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ρωσίας “Scream” – Ψηφίστε στο Poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ρωσίας “Scream” – Ψηφίστε στο Poll

Ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision του 2019, επιλέχτηκε εσωτερικά από το δημόσιο κανάλι της χώρας Channel One Russia. Δεν είναι άλλος από τον γνωστό Sergey Lazarev, του οποίου το όνομα -ως υποψήφιου για την εκπροσώπηση της Ρωσίας στην Eurovision– είχε ακουστεί πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού. Το τραγούδι με το οποίο θα συμμετέχει στο διαγωνισμό φέρει τον τίτλο “Scream

Λίγα λόγια για τον Sergey Lazarev

Ο Sergey Vyacheslavovich Lazarev, γεννημένος την πρώτη Απριλίου του 1983 είναι ένας Ρώσος τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική και το τραγούδι από πολύ νωρίς, τραγουδώντας σε παιδική χορωδία πριν την ηλικία των δέκα. Στα 14 του χρόνια πήρε το πρώτο του βραβείο για ένα Musical στο οποίο συμμετείχε. Ακολούθησαν περισσότερα βραβεία και άλλες διακρίσεις από διάφορους παιδικούς μουσικούς διαγωνισμούς στους οποίους είχε λάβει μέρος. Το 1996 έφτασε η χάρη του μέχρι και την Ιταλία, καταφέρνοντας να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Bravo Bravissimo.

Αργότερα έγινε μέλος του παιδικού συγκροτήματος “Neposedi” στο οποίο υπήρξαν μέλη στο παρελθόν (1997-1999) η Julia Volkova και η Lena Katina, οι γνωστές σε μας t.A.T.u (Esc 2003 Russia) οι οποίες γνωρίστηκαν από εκεί, σχηματίζοντας αμέσως μετά την αποχώρηση τους το 1999, το δικό τους συγκρότημα. Ένα ακόμη μέλος του παιδικού γκρουπ και ο Vlad Topalov, με τον οποίο ο Sergey Lazarev συνεργάστηκε, δημιουργώντας μαζί του το 2000 το συγκρότημα Smash!! 

Δείτε παρακάτω ένα από τα τραγούδια του pop duo με τον τίτλο “Talk to me

To 2002 το συγκρότημα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο New Wave Festival που διεξήχθη στη Jūrmala τον Αύγουστο. To 2003 έκαναν το cover ενός γνωστού τραγουδιού του George Michael, το “Faith“του οποίου το videoclip γυρίστηκε στην Shanghai οπού οι τραγουδιστές είχαν βρεθεί για tour προωθώντας τo Album τους το οποίο είχε κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2005 και ο Sergey Lazarev ακολούθησε solo καριέρα. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο του album με τον τίτλο “Don’t be fake“. Ανάμεσα στα τραγούδια και το cover του “Earth Song” του Michael Jackson. Μετά την επιτυχία του πρώτου του album βγάζει τον επόμενο χρόνο το δεύτερο με τον τίτλο “Tv Show“. Ανάμεσα στις επιτυχίες αυτού του δίσκου και το “Shattered Dreams” με το οποίο έκανε επιτυχία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά την καριέρα του στην υποκριτική, το 1999 είχε γραφτεί σε δραματική σχολή και ως μαθητής συμμετείχε στο πασίγνωστο θεατρικό έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” κρατώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Για το ντεμπούτο του ως “Ρωμαίος” είχε προταθεί για να πάρει το βραβείο στην κατηγορία “Best Love Scene“. To 2004 αποφοίτησε από το Moscow Art Theatre ενώ ως επαγγελματίας ηθοποιός πια, επέστρεψε στο θέατρο, συμμετέχοντας σε διάφορα Musical. Το 2005 κατέκτησε πέντε θεατρικά βραβεία από τη συμμετοχή του στο γνωστό musicalLend me a tenor“.

Κέρδισε το βραβείο της κατηγορίας του καλύτερου άντρα τραγουδιστή (Best Male Singer) στα RMA 2006, νικώντας τον Dima Bilan που ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους. Tο 2008 όμως, αντιστράφηκαν οι ρόλοι και στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη χρονιά προκειμένου να βρεθεί ο εκπρόσωπος της Ρωσίας για τη Eurovision, ο Dima Bilan κερδίζει την πρώτη θέση με το τραγούδι “Believe” ενώ ο Sergey Lazarev κατακτάει την 4η θέση με το τραγούδι του “Flyer

To 2010 κυκλοφορεί το τρίτο του Album με τον τίτλο “Electric Touch“. Δείτε παρακάτω το Live του τραγουδιού του “Emotion” που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο αυτό.

Κυκλοφόρησε τρία ακόμη album, το 2013, το 2017 και το 2018 κάνοντας πολλές ακόμη επιτυχίες μέσα στα χρόνια.

Το 2016 εκπροσώπησε τη Ρωσία στην Eurovision και κατέλαβε την 3η θέση με το τραγούδι “You’re the only one” παρότι ήρθε πρώτος στο televoting, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους.

Λίγα λόγια για το τραγούδι Scream

Το τραγούδι “Scream” είναι το πιο πρόσφατο single του τραγουδιστή Sergey Lazarev που επιλέχτηκε εσωτερικά από το δημόσιο κανάλι της Ρωσίας για να διαγωνιστεί με αυτό ως εκπρόσωπος της χώρας του στη Eurovision του 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβιβ.

Έχοντας στο πλευρό του την γνωστή πια σε όλους μας Dream Team, αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις για μία ακόμη φορά με το Live του, ενώ το τραγούδι είναι ικανό να διεκδικήσει μέχρι και το πρώτο βραβείο. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν τα στοιχήματα που τον ήθελαν σταθερά στην πρώτη θέση προτού να δημοσιοποιηθεί το τραγούδι της Ολλανδίας που τον έριξε στα γρήγορα μία θέση πιο κάτω. Έκτοτε κυμαίνεται ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη θέση.

Δεν μπορείς να με κάνεις να κλάψω. Θα διαλυθώ, θα σπάσω, θα ματώσω, αλλά δεν θα δεις δάκρυα να πέφτουν. Τα μάτια μου θα γίνουν ψεύτες, αλλά θα προσπαθήσω να μείνουν στεγνά μέχρι να φύγεις. Μπορεί να μη δεις τα δάκρυα μου, ούτε και να τ’ ακούσεις όμως τα δάκρυα δεν είναι σιωπηλά, ουρλιάζουν. Ουρλιάζουν. Όχι τόσο αθώα και σιωπηλά. Η Όξινη βροχή από τα δαχτυλικά σου αποτυπώματα, η ηχώ και τα ποτάμια της μοναξιάς, χτυπούν τους τοίχους της καρδιάς μου.” (Μετάφραση αποσπασμάτων από τους στίχους)

Η Ρωσία θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο Τελ Αβιβ. Συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στην 13η θέση.

https://youtu.be/gEpUgRtXBss

Sergey Lazarev – Scream

Μουσική : Philip Kirkorov & Dimitris Kontopoulos

Στίχοι : Sharon Vaughn & Dimitris Kontopoulos

No, I can’t stay here longer
You cannot make me cry
So, I will leave you to wonder
What will become of our lives

I’ll swallow hard, fall apart
Break and bleed but you won’t see

Tears won’t fall
While pride stands tall
Maybe they can’t be heard or seen
But tears aren’t quiet things
They scream, they scream, oh
They scream, oh

Though my throat is on fire
My eyes will be liars
And they’ll try to stay drier
Until you turn away

I’ll swallow hard, fall apart
Break and bleed but you won’t see

Tears will fall, I hear them all
They scream (Scream, they scream)
They scream, oh

Not so silent and innocent
Acid rain from your fingerprints
Echoes, rivers of loneliness
Hitting the walls of my heart

They scream, oh (Not so silent and innocent, acid rain from your fingerprints)
They scream, oh (Echoes, rivers of loneliness, hitting the walls of my heart)

Η Ρωσία στην Eurovision

Η πρώτη συμμετοχή της Ρωσίας στον διαγωνισμό ήταν το 1994. To 1996 δεν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον Τελικό και να περάσει από τον προκριματικό γύρο, ενώ το 1998 και το 1999 η χώρα δεν συμμετείχε. Από το 2000 και έπειτα λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο, με μοναδική εξαίρεση το 2017 που αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διαγωνισμό που διεξαγόταν στην Ουκρανία λόγω του ότι είχε απαγορευτεί στην Julia Samoylova -που επιλέχτηκε εσωτερικά για να εκπροσωπήσει τη Ρωσία- η είσοδος στη χώρα.

Η Ρωσία το 2008 με τον Dima Bilan και το τραγούδι “Believe” κερδίζει για πρώτη και τελευταία μέχρι στιγμής φορά την πρώτη θέση, ενώ πριν από εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει στην πηγή χωρίς να πιει νερό κατακτώντας την δεύτερη θέση δύο φορές. Το 2000 με την Alsou και το 2006 με τον Dima Bilan και το τραγούδι “Never let you go“. Μετά την πρώτη της νίκη, ακολούθησαν άλλες δύο πετυχημένες συμμετοχές που έφτασαν μέχρι την δεύτερη θέση. Το 2012 με τις Buranovskiye Babushki και το τραγούδι “Party for Everybody” και το 2015 με την Polina Gagarina και το τραγούδι “A Million Voices“. Αξίζει ν’ αναφερθεί ακόμα η περίπτωση του 2003 με τις t.A.T.u και το τραγούδι “Ne ver’, ne boisia” που για τέσσερις μονάχα πόντους έχασαν την πρωτιά από την Sertab Erener.

Από το 2004 και μετά που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι ημιτελικοί* (*ημιτελικός 2004-2007, ημιτελικοί 2008-2019+) η Ρωσία έχει καταφέρει να περάσει στον Τελικό όλες τις φορές με μοναδική εξαίρεση το 2018 με την Julia Samoylova και το τραγούδι “I Won’t Break“.

Φέτος, τρία χρόνια μετά την επιτυχία του το 2016 και την πρωτιά στο televoting, στέλνει για δεύτερη φορά τον Sergey Lazarev, θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχία της επιστροφής του Dima Bilan.

Ψηφίστε παρακάτω στο Poll που ακολουθεί το φετινό τραγούδι της Ρωσίας

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Ρωσίας, "Scream"

14 σκέψεις για το “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ρωσίας “Scream” – Ψηφίστε στο Poll

  1. Μου αρέσει η ενορχήστρωση που φλερτάρει έντονα με το symphonic metal, μου αρέσει πολύ η φωνή του και είμαι σίγουρος πως θα το απογειώσει στη σκηνή. Δυστυχώς το κομμάτι αυτό καθαυτό χωλαίνει και η επανάληψη της λέξης “Scream” μόνο ως επίδειξη φωνητικών δυνατοτήτων μπορεί να εκληφθεί. Φαντάζομαι ότι η σκηνική παρουσίαση θα έχει “επικό” χαρακτήρα, ελπίζω όμως να είναι πιο λιτή και μετρημένη σε σχέση με την υπερπαραγωγή/ταινία δράσης που παρουσίασαν στη Στοκχόλμη.

    19ος στους 41 της καταταξής μου μέχρι στιγμής.

  2. Ποτέ δεν ήμουν φαν της μουσικής του Κοντόπουλου (η καλύτερη δουλειά του στη γιουροβίζιον παραμένει κατά τη γνώμη μου το Shady Lady). Το τραγούδι είναι πάνω-κάτω όπως το περίμενα. Δυστυχώς (και ελαφρώς χειρότερο από αυτό του 2016). Ο Λαζάρεφ είναι μια χαρά ως τραγουδιστής.
    Προετοιμάζομαι για κάτι ιδιαίτερα πομπώδες και “φορτωμένο” σκηνικά. Ελπίζω να διαψευσθώ.

    #23/41

    Καλή επιτυχία.

    1994, 2001, 2003 (με άθλιο live όμως) και 2010, οι αγαπημένες μου συμμετοχές από τη Ρωσία.

  3. Κανείς να σχολιάσει τους στίχους του τραγουδιού? Βγαλμένοι από ημερολόγιο έφηβης… με αμφιλεγόμενα Αγγλικά…
    Ειλικρινά με πιάνει αμηχανία από την υπερβολική προσπάθειά τους να βγάλουν δράμα ενώ όλο αυτό καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα λόγω ποιητικής και γλωσσικής ανεπάρκειας. Το γεγονός ότι ο Κοντόπουλος δεν μπορεί να φέρει νίκη για τον Sergey και με μια χώρα σαν τη Ρωσία, λέει πολλά για την απήχηση των τραγουδιών του. Να’ναι καλά ο Φωκάς και οι 10 Σοβιετικοί σύμμαχοι που θα σπρώξουν αυτό το μέτριο τραγούδι στο τοπ 6…
    Από μένα 6/10

    Καλή επιτυχία!

    1. Υπερβολικό το βρίσκω αυτό με τους στίχους. Να θυμίσω κάποιες άλλες χώρες;

      “Υou’ re so heavy I can’t let you keep me down anymore” (Aυστραλία)
      “Put your favourite sneakers on and show your emotions on the floor” (Λευκορωσία)
      “Ιt’s been so hard to bear so shut up about it” (Αζερμπαϊτζάν)
      “Ι see flames in your eyes, damn they burn so bright” (Γερμανία)
      “Je suis pas dans les codes, Ça dérange beaucoup, At the end of the day, You cannot change me, boo” (Γαλλία – αυτό πρέπει να παίρνει το όσκαρ της ανοησίας)
      “How can we go to sleep at night, and lay there in our beds? When we know what’s going on” (Φινλανδία)
      “I won’t give up and I won’t let go, ’Cause this kind of love is gonna be our only hope” (Ην.Βασίλειο)
      “No pain, no gain, once bitten, make way” (Ελλάδα)
      “Ι dream of love, you dream of love, angels of God, we all dream of love” (Κροατία)
      “I feel the sun upon my skin, And I am someone, I am someone, you pulled my heart, I took it in, it made me someone, I am someone” (Ισραήλ)
      “Girl, for every tear the world makes you cry, don’t be afraid to spread your wings and fly” (Bόρεια Μακεδονία)
      “The grass is always greener when you love me deeper” (Μάλτα)
      “Cause I am dancing with the fairies now, They all sing our name” (Νορβηγία)

      Aν εξαιρέσω την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία ελάχιστοι στίχοι αξίζουν φέτος…

        1. Το 808 είναι ένα είδος drum machine που αναφέρεται συχνά σε στίχους χορευτικών και ραπ κομματιών εδώ και τριάντα χρόνια. Εδώ το χτυποκάρδι παραλληλίζεται με τον ρυθμό του drum machine. Δεν τον λες και πρωτότυπο ως στίχο αλλά σε αυτό το είδος του κομματιού μια χαρά στέκεται.

      1. Το θέμα είναι ότι για τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις, μιλάμε για μεμονωμένους στίχους στο σύνολο του τραγουδιού.
        Στην περίπτωση της Ρωσίας μιλάμε για ένα ολόκληρο πακέτο από αμφιλεγόμενα Αγγλικά, με αμήχανο αποτέλεσμα…Τι να πρωτοσχολιάσω, το αλησμόνητο “I’ll swallow hard/My throat is on fire”? Ή μήπως το “Τhey (tears) scream, Tears are quite things” “My eyes will be liars” ?
        Aμ το “Αcid rain from your fingertips hitting the walls of my heart”?

        Ίσως να φταίει το πομπώδες της ενορχήστρωσης που κάνει αυτούς τους στίχους να φαίνονται ποιητικά ανεπαρκείς έως και κωμικοί αλλά και πέραν αυτού, δεν στέκουν καν γλωσσικά από μόνοι τους, κατά τη γνώμη μου. Για παράδειγμα το “Ιt’s been so hard to bear” “shut up about it” είναι προτάσεις που βγάζουν νόημα στα Αγγλικά, δεν βρίσκω κάτι γλωσσικά λάθος. Το ίδιο ισχύει και για την πλειονότητα των παραδειγμάτων που χρησιμοποίησες που περισσότερο κλίνουν προς το γλυκανάλατο παρά στο μη τεχνικά σωστό.

        1. To «maybe they can’t be heard or seen, but tears aren’t quiet things» δεν είναι κακός στίχος. Έχει συναίσθημα. Ούτε το «my eyes will be liars and they’ll try to stay drier» είναι κακό ως νόημα έστω κι αν η ομοιοκαταληξία είναι αρκετά “βεβιασμένη” (θα έπρεπε να είναι «they’ll try to stay dry»)

          Όσο για το «acid rain from your fingertips, echoes, rivers of loneliness, hitting the walls of my heart» αν εξαιρέσεις το πρώτο κομμάτι που είναι μια αποτυχημένη πομπώδης μεταφορά για να πει «με πότισες φαρμάκι», το υπόλοιπο μια χαρά στέκει και νοηματικά και γραμματικά.

          1. Προφανώς και τα δάκρυα ΔΕΝ μπορούν να είναι αντικείμενα, ούτε τα μάτια ψεύτες σε καμία γλώσσα κατά την ταπεινή μου γνώμη 😛

          2. Σιγά που δεν θα μπορούσες να ακούσεις στα ελληνικά πχ «τα μάτια μου θα γίνουν ψεύτες για να μην τα δεις να κλαίνε». Ό,τι πρέπει για λαϊκό άσμα μου ακούγεται εμένα. Νόημα βγάζει πάντως και το προτιμώ από τις απίστευτα τετριμμένες αγγλογαλλικές ανοησίες της Γαλλίας πχ που κάνει ομοιοκαταληξία το beaucoup με το boo…

            Το «οnce bitten, make way» πάντως σίγουρα δεν βγάζει νόημα στα αγγλικά. «Οnce bitten, twice shy» λέει η παροιμία και το «make way» συνήθως δεν χρησιμοποιείται μόνο του αλλά ως «make way for». Δηλαδή τι θέλει να πει εδώ, «άμα την πατήσεις παίρνεις δρόμο»; Για να μην πω για το εντελώς ξεκούδουνο «way to love, who you love» το οποίο επίσης στερείται νοήματος. Είπαμε ότι δεν ξέρει ο Κοντόπουλος αγγλικά αλλά όχι πως ξέρουν και κάποιοι άλλοι…

          3. Liar = A person who tells lies, άρα de facto δεν μπορούμε να μιλάμε για μάτια.

            όσον αφορά τους στίχους του Better Love, σαφέστατα δεν μιλάμε για νόμπελ λογοτεχνίας, ούτε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, αλλά σίγουρα δε συγκρίνονται με το επίπεδο της Ρωσίας. Να συμφωνήσω για το Once bitten, twice shy” ok… Το “(find) your way to love, who you love” τι σε πείραξε?

          4. “Better love, way to love who you love” λέει. Το {find your} που το είδες; Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν υπάρχει πουθενά ρήμα για να βγαίνει νόημα.

  4. Τον Sergey τον θεωρώ έναν πολύ καλό καλλιτέχνη αφού έχει όλο το πακέτο. Και φωνή, και χορετυτικές ικανότητες, και εμφάνιση, και μεταδοτικότητα και γκελ. Και όλα αυτά όντας ή δείχνοντας τουλάχιστον κουλ και όχι όπως αντίστοιχοι δικοί μας εγχώριοι “σταρ” που καβαλάνε καλάμι.

    Το τραγούδι τώρα το βρίσκω λίγο τουλάχιστον για νικητήριο αφού με αυτόν τον σκοπό κατεβαίνει φέτος. Έχει διάσπαρτες κάποιες μεμονομένες καλούτσικες στιγμές αλλά ως σύνολο το βρίσκω αδύναμο και ειδικά στο ρεφραίν. Μέχρι να φτάσει το επικό κομμάτι στο 2:30 έχω ήδη βαρεθεί.

    Η συμμετοχή θα σωθεί εξαιτίας Φωκά και κυρίως του ίδιου του Sergey που μπορεί ακόμα και μετριότητες να τις ανεβάσει επίπεδο με την φωνή του και το εκτόπισμα του στην σκηνή. Κρίμα που συμμετέχει με ένα τέτοιο κομμάτι γιατί θα ήταν ένας καλός νικητής (εδώ έχουν κερδίσει άλλοι κι άλλοι).

    25/41 στο τοπ μου. Αν ήταν συμμετοχή μιας άλλης χώρας με άλλον άγνωστο καλλιτέχνη ίδιων προσόντων δεν νομίζω να πλασάρονταν τόσο ψηλά στα στοιχήματα. Επίσης όπως βλέπω στις ψηφοφορίες και στα τοπ των φανς το τραγούδι δεν τραβάει τουλάχιστον για νίκη η 5αδα. Και αν οι φανς που βλέπουν τον Sergey με μεγαλύτερη αγάπη δεν τον ψηφίζουν δεν ξέρω κατά πόσο θα το κάνουν οι κριτές ή ο μέσος τηλεθεατής που ούτε ξέρουν ούτε και πολυθυμούνται ή τους νοιάζει αν ξανασυμμετείχε.

    Θα είναι 7αδα στην χειρότερη όπως σχεδόν πάντα η Ρωσία όταν κατεβαίνει με αξιώσεις. Κάτι οι γείτονες, κάτι οι διασυνδέσεις Kirkorof και ελληνικής Dream Team, κάτι οι πιστοί φανς του Sergey, κάτι από αυτούς που θα τους αρέσει το κομμάτι, σε μια χρονιά χωρίς Ουκρανία που θα της έκοβε ψήφους και χωρίς τεράστιο ανταγωνισμό αφού οι χώρες που διεκδικούν πρωτιά είναι μετρημένες, δεν θα μου έκανε εντύπωση και να κέρδιζε. Κάπου εκεί είχα και την Νέττα πέρυσι στο τοπ μου. Just saying.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.