Γαλλία: Μέσα από το «Mission Eurovision» ο εκπρόσωπος του 2018.

Η Γαλλία θα υιοθετήσει μια διαδικασία πολλαπλών γύρων ονόματι «Mission Eurovision» για την επιλογή του εκπροσώπου του 2018 σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις.

Ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός France 2  αποκάλυψε οτι θα προχωρήσει στην δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής διαδικασίας για τον διαγωνισμό του 2018. Το κρατικό κανάλι συνεργάζεται με την  Endemol  για την δημιουργία του “Mission Eurovision”, μια διαδικασία εθνικής επιλογής πολλαπλών γύρων.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ένα σύνολο απο σόου θα διεξαχθούν σε όλη την Γαλλία  οδηγώντας σε έναν εθνικό τελικό του οποίου ο νικητής θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Πορτογαλία. Θα είναι η πρώτη φορά απ’το 2007 που η Γαλλία θα δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα πολλών γύρων ειδικά για τους σκοπούς επιλογής της Eurovision.

Η τελευταία φορά που η Γαλλία πρόβαλε τηλεοπτικό πρόγραμμα εθνικής επιλογής ήταν το 2014. Την χρονιά εκείνη το κοινό είδε τρία υποψήφια τραγούδια στο πρόγραμμα » Les chansons d’abord» που προβλήθηκε στο κανάλι France 3. Ο νικητής είχε κριθεί απο τον συνδυασμό ψήφου κοινού και επιτροπής.

 Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Alma,  η οποία τερμάτισε στην 12η θέση στον μεγαλο τελικό με το τραγούδι “Requiem” βάζοντας την χώρα στην αριστερή μεριά του πίνακα βαθμολογίας για δευτερη συνεχόμενη χρονιά.

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *