Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Don’t Break Me” και το “Alive”

Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Don’t Break Me” και το “Alive”

Αν και η Eurovision 2020 δεν θα διεξαχθεί φέτος λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19, το infegreece.gr θα παρουσιάσει  κανονικά τις συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού στους αναγνώστες του.

Αυστραλία – Montaigne – Don’t Break Me

H Αυστραλία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2015 και φέτος επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον εκπρόσωπο της μέσω του εθνικού τελικού της Australia Decides. Στον τελικό συμμετείχαν συνολικά 10 διαγωνιζόμενοι και μεγάλη νικήτρια να αναδεικνύεται η Montaigne με το τραγούδι Don’t Break Me. 

Montaigne είναι γεννημένη το 1995 στο Σίνδευ της Αυστραλίας και έχει καταγωγή από Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία και Φιλιππίνες. Το κανονικό της όνομα είναι Jessica Alyssa Cerro αλλά υιοθέτησε το καλλιτεχνικό όνομα Montaigne από τον Γάλλο φιλόσοφο  Michel de Montaigne. Κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο I Am Not an End το 2014 ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της Album με τίτλο Glorious Heights. Το 2016 βραβεύτηκε ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης, στα βραβεία ARIA ενώ τοτε κυκλοφόρησε η μεγαλύτερη της επιτυχία, το τραγούδι 1955 με το συγκρότημα Hilltop Hoods που έφτασε στην δεύτερη θέση των Αυστραλιανών Charts. Στις 2 Απριλίου ανακοινώθηκε από την Αυστραλιανή τηλεόραση SBS ότι η Montaigne θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην Eurovision 2021.

Συνθέτες του τραγουδιού Don’t Break Me είναι η ίδια η Montaigne αλλά και οι Anthony Egizii και David Musumeci  οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν συνθέσει τις συμμετοχές της Αυστραλίας στην Eurovision 2016, 2017 και 2018. Το τραγούδι είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Αγγλικά, και περιγράφει την σχέση ενός ζευγαριού που έχει φτάσει σε τέλμα.

Βαθμολογία συντακτικής ομάδας: 

Γιάννης Κωστίκας: 6

Γιώργος Τσεκούρας: 7

Ανδρέας Κορυπάς: 7

Αναστασία Πετράκη: 6

Κώστας Καραχάλιος: 8

Δημήτρης Μαντζίλας: 1

Γιάννης Μαυρίδης: 1

Μ.Ο.: 5,14

Βαθμολογίστε την συμμετοχή της Αυστραλίας "Don't Break Me"

Αυστρία – Vincent Bueno – Alive

Η Αυστρία επέλεξε τον Vincent Bueno ως εκπρόσωπο της για την Eurovision 2020 με το τραγούδι Alive μέσω εσωτερικής επιλογής όπως συνηθίζει τα τελευταία 4 χρόνια.  Ο Vincent Mendoza Bueno όπως είναι το πλήρες όνομα του είναι γεννημένος το 1984 στην Βιέννη και έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στην Αυστρία το 2008 μετά την νίκη του στο talent show Musical! Die Show, ενώ είναι αρκετά γνωστός και στην χώρα καταγωγής του, τις Φιλιππίνες καθώς έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αρκετά τοπικά shows και έχει συνεργαστεί με αρκετούς Φιλιππινέζους καλλιτέχνες. Όταν ακυρώθηκε η Eurovision 2020, ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους για την Eurovision 2021.

To τραγούδι Alive είναι ένα Pop/R’n’B τραγούδι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά. Συνθέτες του τραγουδιού είναι ο ίδιος ο Vincent Bueno, καθώς και οι David YangFelix van Göns, Artur Aigner.

https://www.youtube.com/watch?v=cOuiTJlBC50

Βαθμολογία συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 5

Γιώργος Τσεκούρας: 5

Ανδρέας Κορυπάς: 9

Αναστασία Πετράκη: 10

Κώστας Καραχάλιος: 2

Δημήτρης Μαντζίλας: 8

Γιάννης Μαυρίδης: 4

Μ.Ο.: 6,14

Βαθμολογίστε την συμμετοχή της Αυστρίας "Alive"

Μείνετε συντονισμένοι για το Release Me και το You

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.