“Έφυγε” ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ένας αγαπημένος καλλιτέχνης

“Έφυγε” ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ένας αγαπημένος καλλιτέχνης

Γεννημένος το 1943 στην Κυψέλη, πέθανε σήμερα μετά από ολιγοήμερη ασθένεια λόγω καρδιακής ανεπάρκειας ο τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Σπούδασε αρχιτέκτονας, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα. Ο πρώτος από τους 23 προσωπικούς του δίσκους κυκλοφόρησε το 1971. Έκανε σημαντικές συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους τραγούδια, είτε για άλμπουμ, είτε για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1999 άνοιξε τη μουσική σκηνή “Μεταξουργείο”. Ιστορικό έμεινε το πάρτυ στη Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του 1983, όπου τραγούδησε σε μια πλωτή εξέδρα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Κατάφερε να μπολιάσει αμερικάνικους ήχους με ελληνικούς (συχνά νοσταλγικούς) στίχους που άρεσαν στη νεολαία και όχι μόνο. ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και βουλευτή, Άννα Βαγενά, με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

dbc45549019f9f311030b8d1a21c3c1b

Μερικές από τις πολλές επιτυχίες του: Αρχίζει το ματς, Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι, Θα κάτσω σπίτι, Κάπου την έχουμε πατήσει, Μασάω Τσίχλα, Μια μέρα μιας Μαίρης (Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά), Οι εντιμότατοι φίλοι μου, Όλοι μου οι φίλοι παντρευτήκανε, Ο μικρός ήρωας, Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών (λέμε ναι), Στο ρυθμό της ντίσκοΤα θερινά σινεμά, Φταίει ο χοντρός και τόσα άλλα. Θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα τραγούδια του.

%ce%ba%ce%b7%ce%bb%ce%b1%ce%b7%ce%b4%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82

Τι σχέση μπορεί να είχε όμως με τη Γιουροβίζιον; Ψάξαμε πολύ και βρήκαμε δύο διασυνδέσεις:

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πηγές των οποίων δεν αποκαλύπτουμε, σε πείσμα ορισμένων δύσπιστων φαν, είχε υποβάλει τραγούδι το 1991, αλλά δεν πέρασε στον τελικό. Δεδομένου ότι το 1992 κυκλοφόρησε τον δίσκο “Αχ πατρίδα μου γλυκιά”, εικάζουμε μήπως ήταν κάποιο από αυτά τα τραγούδια.
  2. Η Αγγελική Μπαζίγου, επί χρόνια χορωδός στις συναυλίες του, έχει λάβει μέρος τρεις φορές σε ελληνικούς τελικούς, το 1987, το 1988 και το 1990 με τραγούδια που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη των φαν (Μια κουκλίτσα απ’ την Ιαπωνία, Χικ και Ώρα Χι).

%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%b6%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85

Ακολουθούν δύο από τις μεγάλες του επιτυχίες.

https://www.youtube.com/watch?v=Tb-CHmky2K8

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.